BACHVIRÁGOK GYERMEKEKNEK:

quote

Születés
Újszülötteknek a RESCUE keveréket és a Walnut eszencia kombinációját ajánljuk. Star of Bethlehem és Walnut eszenciát az anyának és a gyermeknek is adhatunk, ezzel segíthetünk a szülés okozta traumán, valamint megkönnyíthetjük a változásokat, amelyeken mindketten átmennek.

Gyermekkori témák

Csecsemők és gyermekek esetében is teljes biztonsággal és igen nagy sikerrel alkalmazhatóak a virágeszenciák. A gyerekek sokféle érzelmektől szenvedhetnek, feszült és boldogtalan korszakokat is megélhetnek. Ha ezeken a korszakokon gyermekkorban sikeresen átjutnak, boldog és egészséges felnőttekké válnak.
Gyermekek számára ugyanúgy választunk eszenciát, mintha felnőttről volna szó. Akár testi betegségről, akár indokolatlan félelemről vagy boldogtalanságról van szó, a gyermek személyisége és pillanatnyi körülményei határozzák meg, melyik eszenciára vagy eszencia-kombinációra van szüksége.
Az adagolás is azonos a felnőttekével. Csecsemőknek, kisgyerekeknek az eszenciák forralt vízzel történő elkészítését ajánljuk. Ezt keverhetjük tejbe, gyümölcslébe, vízbe. Szopós babák esetében elegendő, ha az édesanya szedi az eszenciát, így a gyermek az anyatejen keresztül jut hozzá. Addig adjuk a gyermeknek naponta négyszer a gyógyíreket, amíg nem javul állapota.
Számos olyan gyermekkori helyzet van, melyben az eszenciák igen hasznosnak bizonyultak. A folyamatos figyelmet igénylő gyerekeknél ideális a Chicory vagy a Vine. Az örök álmodozóknak segít a Clematis! A félénk, ideges, szégyenlős gyerekek eszenciája a Mimulus. A féltékeny csemetéknek segít a Holly. A Honeysuckle a honvágyat segít enyhíteni, míg a gyermek táborban vagy kollégiumban tartózkodik. Soha ne felejtsük azonban, hogy minden eset egyedi, ezért nem szabad általánosítani. Nagyon fontos minden gyermeket egyénileg kezelni.