DORN-BREUSS TERÁPIA:

DORN-BREUSS TERÁPIA

quote

A Dorn-Breuss Terápia magába foglalja a 'Dorn módszert' és a 'Breuss masszázst', és a fizika és az anatómia alapjaira épül.

A Dorn mód egy a csigolyákon és izületeken zajló szelíd kezelés. Olyan betegségeken segít melyek direkt vagy indirekt módon kapcsolódnak a hátgerinchez. Teljesen biztonságos, nagyon hatásos és nem igényli semmilyen gyógyszer alkalmazását.

A hátgerinc egyenes kellene hogy legyen, harmonikus és szilárd-dinamikus egyensúlyban. Ha ez a 'csontozati rend' 'összezavarodik, izületeink elmozdulhatnak helyeikről - különösen a hátgerincet illetően. Amikor a csontváz újból kiegyenlítődik, a szenvedő hamar jobban érzi magát. Ez a kezelési mód a lábszárak egyenlőtlen hosszának korrigálására épül, mely majdnem minden mai embernél észrevehető. Ennek a következménye a medence elfordulása, és az eredmény egy egyenlőtlen vagy elferdült hátgerinc. Az izületek vagy hátgerinc elferdülésének korrigálására Dorn-féle mozgatást alkalmazunk, mely fellazítja az izomzatban lévő feszültséget. Egy ilyen relaxált állapotban elég könnyen helyére igazítható a csontozat. Hasonló ez ahhoz, mind amikor homokot öntünk egy szitába - a szita mozgatása szükséges ahhoz, hogy átmenjen rajta a homok. A Dorn módszer segít keresztcsonttáji-, nyakterületi fájdalmaknál, izomfeszülésnél, térdekkel kapcsolatos gondok- és még több fájdalmat okozó állapotnál.

A Breuss Masszázs egy nagyon szelíd hátgerincmenti masszázs, mely biztonságosan nyújtja, lazítja, igazítja, energetizálja és gyógyítja hátunkat. Hátgerincünk is, épp úgy él mint többi szervünk, egy folyamatosan váltakozó 'stressz és enyhülés' állapotában. Szüksége van táplálékra, pihenésre - viszont egy megfelelő mennyiségű 'stressz'-re is, bizonyos aktív mozdulatok formájában az erő és müködés fenntartásának érdekében. Tulajdonképpen esténként rövidebbek vagyunk mint a reggeli felkelésnél. Alvás közben a hátgerinc ellazul, megnyúlik és a porckorongok regenerálódnak. A Breuss masszázs elősegíti a hátgerinc nyújtását. A kezelés alatt alkalmazott Olive olaj úgy táplálja a porckorongokat mint pld. a víz egy szivacsot. Egy ennyire ellazult állapotban a hátgerinc biztonságosan és fájdalommentesen visszaállítható. Ez a masszázs segíti továbbá a hátgerinc energetikai regenerálódási és kiegyensúlyozódási folyamatát. Ebből következik úgy a fizikai, érzelmi, mentális mint szellemi szintek blokkjainak feloldódása. A Breuss masszázst általában a Dorn-féle kezelés előtt alkalmazza a terapeuta. Ezáltal csökkennek a szenvedő fájdalmai és egyre inkább megnyílik a Dorn-kezelés jótékony hatásának befogadására. A Breuss masszázs egy nagyon hatásos, biztonságos és teljesen ellazitó kezelés. Mível tartalmaz bizonyos nem látványos gyógyhatású technikákat, egy kapocs lehet a fizikai és nem-fizikai terápiák között, egymáshoz közelebb hozva ezeket és lehetővé téve egy az egészség iránti spirituálisabb megközelítést.