BACH VIRÁG GYÓGYÍREK:

A BACH-VIRÁGESZENCIÁK:

quote

"Az egészség attól függ, hogy harmóniában vagyunk-e lelkünkkel."
Dr. Edward Bach

Amikor elégedettek, boldogok és jókedvűek vagyunk, megfigyelhetjük, hogy egészségünk is rendben van. Többet kapunk az élettől, és így többet is adhatunk családunknak és barátainknak. Néha azonban segítségre van szükségünk, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk, és tovább tudjunk haladni a mindennapjainkban. Ekkor segíthetnek a Bach-virágeszenciák. Ezeket Dr. Edward Bach angol orvos az 1930-as években dolgozta ki. Mint néhány mai orvos, ő is hitt abban, hogy a lelkiállapot kulcsszerepet játszik az egészség megőrzésében és a betegségekből való felgyógyulásban. 1936-ban bekövetkezett haláláig kifejlesztette 38 virágeszenciából álló rendszerét, melynek alapelemei vadon élő virágokból, fákból és bokrokból készültek. Az eszenciák az egyénre fejtik ki hatásukat, nem pedig a betegségre vagy annak tüneteire. A Gyógyírek abban is támogatják a személyt, hogy rá jöjjön miért is okozott szenvedést önmagának.

A Bach-virágeszenciák segíthetnek a mindennapi élet érzelmi kihívásaiban is.

A Gyógyírek az adott virág/növényekben jelenlévő rezgést tartalmazzák, mely egy bizonyos módon készül. Nem tartalmazzák a virág/növények fizikai szintű részeit, ezért a bármelyik virág/növényre allergiás ember is élvezheti a Bach-virágeszenciák előnyeit.

Mindegyik eszencia egy bizonyos kedélyállapotnak felel meg. Alkalmazhatjuk őket külön-külön, vagy összeállíthatunk egy a jelen érzelmi állapotnak megfelelő kombinációt. Megelőzésként is alkalmazhatóak vagy aggodalom és stressz esetén. Az eszenciákat lehet önmagukban, orvosi kezelésekkel vagy más terápiákkal együtt alkalmazni, semmilyen gyógyszerrel nem lépnek kölcsönhatásba. Hatásuk gyengéd, alkalmazásuk biztonságos, minden életkorban használhatóak az újszülött kortól öregkorig és a várandóság időszakában is.

Nem kell azonban betegnek lenni ahhoz, hogy valaki eszenciákkal kezelje magát. Mindannyian átélünk olyan nehéz, fárasztó időszakokat, amikor negatív kedélyállapotba kerülünk. Ilyenkor az eszenciák segítsége roppant értékes lehet, mert segítenek helyreállítani a megbomlott egyensúlyt még a testi tünetek megjelenése előtt.

A Bach-virágeszenciák jótékony hatással vannak állatokra és növényekre is.

Bach doktor hitte, ez az egyszerű gyógymód lesz a jövő orvoslásának alapja. Ahogy múlik az idő, egyre többen találkoznak, használják és élvezik jótékony hatását gyógyíreinek, és ha egy nap megtalálhatóak lesznek minden otthonban, és ha elfogadott lesz, mint egy ragtapasz, akkor elmondhatjuk, hogy Bach doktor álmai és reményei mindannyiunk számára valósággá váltak.

"Az egészség örökségünk, jogunk van hozzá. Nem más, mint a lélek, a szellem és a test teljes egysége. Egyáltalán nem távoli és elérhetetlen cél, hanem annyira könnyű és természetes állapot, hogy sokunk figyelme elsiklik fölötte."  Dr. Edward Bach