A GYÓGYULÁSI FOLYAMAT:

quote

Általános érvényű válasz nem adható, mert minden ember jellemstruktúrájának megfelelően reagál a Bach-virágeszenciákra: az egyik tétovázva és lassan, a másik határozottan és gyorsan. Az eszenciák szedésének időtartama és az észrevehető hatás tehát egyénenként és körülményenként változik. Ha például minden ok nélkül lettünk lehangoltak, akár azonnali hatást hozhat két csepp Mustard bevétele. Amikor tipikus "hétfő reggeli érzéssel" kelünk fel, a Hornbeam alkalmazása után megújult erővel kezdhetjük el a napot.

Ha viszont érzelmi állapotunk mélyen gyökerező, napokig vagy hetekig is eltarthat a kedvező hatás érzékelése. Elképzelhető, hogy az Ön környezetében élők hamarabb észreveszik a változásokat. Általános szabály, hogy az eszenciák fokozatosan és gyengéden érik el hatásukat. A Bach-virágeszenciák harmonizáló impulzusokat indítanak el, amelyek különbözőképpen dolgozhatók fel: Egy aktuális válsághelyzet (például egy heves vita a felnőtt fiúgyermekkel) elveszíti az élét. Az érzelmi zűrzavar feloldódik. Az ember ismét képes tisztán gondolkodni, újra bízni kezd abban, hogy a helyzeteket meg tudja oldani.

Egy terápiás keveréküveg általában három hétre elegendő. Ez idő elteltével érdemes újragondolni a kezelést: ugyanazokra az eszenciákra van-e szükség a továbbiakban? Előfordulhat ugyanis, hogy ugyanazt a kombinációt szeretné tovább szedni, lehet, hogy úgy érzi, kipróbálna más eszenciákat, vagy úgy látja nincs szükség már a gyógyírekre.

Ha két hét után sem érezne változást, ellenőrizze választása helyességét! Elképzelhető, hogy valamilyen szempontot nem vett figyelembe. Ha csak kis változást tapasztal, folytassa a szedést, esetleg válasszon még egy eszenciát!

Gyakran előfordul, hogy egy három hetes kezelés után felszínre kerül a személyiség egy másik aspektusa, melyet kezelni kell, és ilyenkor újabb eszencia választására van szükség.

A virágeszenciáknak nincs semmilyen kellemetlen melléhatásuk. Ennek ellenére - más természetes gyógymódokhoz hasonlóan - kiválthatják a korábban elnyomott tünetek megjelenését. Olyan tünetekről van szó, mint a méregtelenítő-tisztítókúra alatti bőrkiütés vagy az elfojtott érzelmek felszínre kerülése. Ezek a gyógyulási folyamat szerves részét alkotják és csak időleges "tünetek".