HOGYAN MŰKÖDNEK A BACH-VIRÁGESZENCIÁK?:

quote
quote

A virágeszenciák, akárcsak más természetes orvosságok, az egyén és nem a betegség vagy tünetek kezelésével érik el hatásukat. Közvetlenül az érzelmi állapotot befolyásolják. Így lehetséges, hogy két, azonos gonddal küzdő embert, például két ízületi gyulladásban szenvedő beteget két különböző eszenciával kell kezelni. Az egyik beteg lehet, hogy beletörődött a betegségbe, míg a másik türelmetlen betegségével szemben, ezért különböző virágeszencia szükséges a számukra.

Az eszenciák hatása nem a negatív hozzáállás elnyomásában, hanem annak pozitívra fordításában nyilvánul meg. Elindítja a szervezet öngyógyító folyamatait és felszabadítja a testet, hogy képes legyen megszabadulni a betegség- és a stressztől.

Nem kell azonban betegnek lenni ahhoz, hogy valaki eszenciákkal kezelje magát. Mindannyian átélünk olyan nehéz, fárasztó időszakokat, amikor negatív kedélyállapotba kerülünk. Ilyenkor is roppant értékes lehet az eszenciák segítsége, mert segítenek helyreállítani a megbomlott egyensúlyt még a testi tünetek megjelenése előtt.