METAMORFÓZIS:

METAMORFÓZIS

quote
quote

A metamorfózis változást, transzformációt jelent. E-terápiás mód alkalmazásának a következménye egy transzformáció, úgy a fizikai, mentális, emocionális mint a viselkedés szintjén is.

A Keleti Gyógyászat tradiciójában köztudott, hogy energia- vagy 'élet erő' az, amely minden élet formát éltet. Elfogadott az a tényező, hogy energiánk áramlása bizonyos mintákon belül el akadhat. Mindenegyes sejt, mely fizikai testünket és elménket létrehozza, tartalmazza múltbeli tapasztalatainkat - nem csak gyermekkorunkról, hanem visszamenve az anyaméhben töltött időben egészen fogamzásunk pillanatától.

Amikor egy élmény erősen befolyásol bennünket, mindazok a gondolatok, érzések és hiedelmek melyek ahhoz az emlékhez kapcsolódnak, olyan energia mintákat hoznak létre, melyek fogva tarthatnak bennünket. Egy bizonyos értelemben - általuk a múltban rekedünk. Ezek az energia minták különbözőképpen fejezhetik ki magukat, mint pld. fizikai- vagy elme betegségek, érzelmi alapú gondok, korlátozó viselkedésminták és hiedelmek vagy önmagukat megismétlő viselkedésminták.

A terapeuta viselkedése elfogulatlan, mely nem jelenti azt, hogy nem együttérző. Egyszerűen azt jelenti, hogy a kezelő semmilyen módon nem irányítja a kezelt személyben áramló életenergiát. A segítséget kereső erőt kap az öngyógyításhoz. Cipőjét, zokniját leveszi és felfekszik a kezelő helyre. A terapeuta gyengéd érintéssel halad végig azokon a reflex pontokon, melyek tükrözik a hátgerinc vonalát a láb, kéz és a fej egy bizonyos részén. A folyamat alatt, a kezelt személy élet energiáját illetően, a kezelő katalizátorként (mely egy változási folyamatot gyorsít fel) van jelen. A segítséget kereső ember saját szellemisége 'irányítja' az élet erőt azokhoz az energia mintákhoz, melyeknél szükséges a transzformáció bekövetkezése. Ezáltal a kezelt személy képessé válik azokat a mintákat elmozdítani melyek nem a javát szolgálják. A berögzült energia fellazul, felszabadítva a személyt múltbeli befolyások alól, megadva az elengedés és továbblépés lehetőségét.

A metamorfikus terápia szelíd, teljesen biztonságos, nem agresszív, nem ártalmas mível a kezelt személy saját élet energiája végzi a gyógyítást. Mindenkin biztonságosan használható, beleértve gyermekeket és várandós anyukákat is.

Úgy külön mint más lehetőségekkel együtt is alkalmazható, legyen az konvencionális gyógyászat vagy alternatív- és kiegészítő terápiák.