TALP REFLEXOLÓGIA:

TALP REFLEXOLÓGIA

quote
quote

"AMIKOR LÁBAINK FÁJNAK, MINDENÜNK FÁJ" - Szokrátesz

Alapunk a lábaink. Folytonos kapcsolatban léve agyunkkal, lehetővé teszik számunkra az állást, a járást és testünk egyensúlyának megtartását. Lábaink egy egyetlen napon akár száz tonna súlyt is képesek elbírni. Cipőkbe 'csomagoljuk' őket, és egy átlag nap nyolc kilómétert vagy 9'000 lépést teszünk meg általuk.

Ahhoz hogy a láb minderre képes legyen, fenn kell tudni tartania egy bizonyos szintű feszültséget. A feszültség mintáinak szüntelen megismétlése következtében, lábaink elfáradnak és fájnak, stresszt létrehozva az egész testben. A Reflexológia egy energián alapuló gyógyító művészet, mely az idegrendszeren keresztül fejti ki hatását. Talpainkon léteznek olyan zónák és reflexpontok, melyek egész testünket 'tükrözik'. Ezeknek a reflexpontoknak a serkentése üzeneteket küld a velük kapcsolatban lévő testrészekhez. Segít a feszültség elengedésében, javítja a keringést, segíti az oxigén és táplálék szállítását a sejtekhez és támogatja a testben zajló kiegyensúlyozó folyamatokat. Amikor a talp egy bizonyos területén túlérzékenységet tapasztalunk, a terapeuta erre odafigyel, mert ez azt jelzi hogy a lábnak azt a részét jobban át kell dolgozni. Ahogyan azon a területen fokozatosan dolgozva a túlérzékenység megszünik, a testnek ehhez tartozó részében is jobb közérzet tapasztalható. Tehát, amikor pld. a személy a nagy lábaujján egy pontnál, mely a nyakat tükrözi, érzékenyen reagál, a reflexológus azon a nagylábujj pontján nyomást gyakorol, hogy enyhítse a nyakban lévő feszültséget. Azért egy kezelés mégsem legyen fájdalmas.

A Reflexológia előnyei:

NEM alkalmazzuk: Akut gyulladásos betegségnél, sebeknél a lábakon, égési sebeknél vagy gyulladásoknál, mély vénás trombózisnál, várandóságnál, rendszeresen erős gyógyszereket (pld. morfium) használóknál.